Odoo для електронної комерції

Переваги Odoo для бізнесу в сфері електронної комерції

Odoo для електронної комерції

Сьогодні бізнес без онлайн-продажів — як риба без води. Неважливо, чим ви займаєтеся, скільки у вас працівників чи яку географію охоплюєте. Але це не завжди просто. Вам потрібне гнучке та ефективне програмне забезпечення, яке працює для вашого бізнесу, а не проти нього.

Високий рівень гнучкості, інтуїтивно зрозумілий інтерфейс, широка функціональність та адаптивність до потреб конкретного проекту — це ключові переваги Odoo. Поговоримо про те, чому ця платформа може стати оптимальним рішенням для вашого інтернет-магазину чи іншого бізнесу в сфері e-commerce.

Ключові особливості Odoo для електронної комерції

Створити інтернет-магазин всього за кілька кроків, підвищити прибутковість бізнесу, оптимізувати робочі процеси – все це можна зробити за допомогою модуля Odoo для електронної комерції та багато іншого. Давайте перейдемо до справи і зануримося в основні можливості платформи по відношенню до цього.

1. Комплексне рішення

Вам не потрібно шукати додаткові модулі та програми для забезпечення повноцінного функціонування бізнесу. Все, що вам потрібно, вже є в Odoo. Це комплексне програмне забезпечення, яке містить модулі для оплати, доставки, інвентаризації, управління фінансами тощо. Платформа може запропонувати понад 1000 модулів для вирішення ваших завдань.

2. Контроль платежів

Керуйте транзакціями в режимі реального часу. Ви маєте повний доступ до фінансової інформації. Крім того, ви можете отримувати звіти про платежі, квитанції та інші документи за запитом у будь-який час. Платформа підтримує кілька найпопулярніших платіжних систем (Authorize.net, PayPal, Stripe).

Платіжні шлюзи в Odoo

3. Масштабованість

Тепер вам не потрібно витрачати ресурси на розробку кастомних рішень. Odoo адаптується до потреб вашого проекту. Ви можете збільшувати або зменшувати кількість модулів залежно від особливостей функціонування компанії.

4. Оптимізація робочого процесу

За допомогою Odoo ви можете легко автоматизувати такі процеси, як прийом і обробка замовлень та обслуговування клієнтів. Поки система виконує ці рутинні завдання, співробітники можуть зосередитися на більш важливих стратегічних завданнях.

Приймання і обробка замовлень в Odoo

5. Конструктор сайтів

Навіщо платити розробнику, якщо ви можете самостійно зробити привабливий сайт, додати товари та послуги, налаштувати прийом платежів та інші функції? 

Система пропонує безліч зразків і макетів, тому вам не доведеться турбуватися про розробку дизайну. Більше того, ви можете адмініструвати кілька інтернет-магазинів з однієї платформи, а також інтегрувати сайти з такими торговими гігантами, як eBay або Amazon.

Модуль Website Builder в Odoo

6. Інтеграції

Odoo інтегрується з модулями управління запасами. Ви завжди будете в курсі ситуації на складах. Не обмежуйте себе і використовуйте якомога більше інтеграцій для успішного ведення бізнесу. Ось кілька найкращих прикладів: бухгалтерія, відділ кадрів, живий чат, email-маркетинг та інші.

7. Внутрішні чати

Чи можна обійтися без спілкування між співробітниками? Звісно ж, ні. Щоб не перевантажувати співробітника спілкуванням у різних месенджерах, можна використовувати внутрішній чат Odoo. А ще система дозволяє організовувати відеодзвінки, оскільки має модуль програмного типу ZOOM.

Переваги використання Odoo для e-commerce підприємств

Odoo – це модульна система, побудована в хмарі, тому ви можете отримати доступ до свого бізнесу з будь-якого місця. Незважаючи на розширений функціонал, система проста у використанні та управлінні. Ви можете працювати безпосередньо через веб-сайт, мобільний додаток або серверний додаток.

Отже, ось очевидні переваги Odoo для інтернет-магазинів та інших e-commerce проектів:

  • Відкритий вихідний код робить конфігурацію та управління максимально простими і зрозумілими для кінцевого користувача;
  • Можливість адаптації до потреб конкретного бізнесу;
  • Охоплення всіх основних бізнес-процесів від оформлення замовлення до прийому платежів та організації доставки;
  • Багатомовний інтерфейс;
  • Велика кількість різноманітних модулів для спрощення роботи співробітників та покращення користувацького досвіду;
  • Простий конструктор сайтів, використання якого дозволить заощадити гроші і час на розробку інтернет-ресурсу на коді;
  • Інтеграція як з власним програмним забезпеченням, так і зі сторонніми сервісами тощо.
Odoo для електронної комерції

У порівнянні з документно-орієнтованою системою 1С, Odoo є процесно-орієнтованою платформою. Що це означає? Розробники Odoo врахували всі процеси, які відбуваються в житті будь-якої компанії. Для кожного відділу є свій модуль. 

Ви можете керувати прайс-листами, складом, кадрами, продажами, фінансами, обслуговуванням клієнтів тощо. І все це в одній системі, без необхідності використовувати сторонні програми.

Підведемо підсумки

Якщо коротко, то сьогодні Odoo ERP покриває основні та додаткові потреби малого, середнього та великого бізнесу. Якщо у вашій компанії ще немає жодних процесів, ви можете скористатися готовими шаблонами та скриптами Odoo. Це заощадить ваш час і зусилля. І вам не доведеться впроваджувати весь функціонал одночасно.

Ми рекомендуємо додавати нові модулі в міру освоєння існуючих. Довірте впровадження програмного забезпечення нашим фахівцям, і ваш бізнес буде отримувати все більше переваг від Odoo. 

Зв’яжіться з нами і давайте обговоримо деталі!